Kakor na nebu – tako na zemlji!

Poletje 2011,
letnik VII, številka 2

Marija Poljanec

Ali kot pravi gospa Marija Thun: ‘Povsod na Zemlji je odtis zodiaka.’

Biodinamiki se v tem vedno znova preizkušamo. Ko sem prvič vzela v roke letošnji setveni koledar, mi je najprej padlo v oči ‘Izkoristimo opozicijo.’ in ‘Koliko jih je?!’ Pomislila sem:’T o prinaša dobro letino!’ In čeprav nam Narava včasih popolnoma spremeni delovanje neba, se opozicije kot smerokaz postavijo v bran.

Pri tem imam v mislih letošnji april in polovico maja, ko je kar pet klasičnih planetov potovalo pred Ribami in se je predvidevalo deževno pomlad, a se je slika popolnoma spremenila – od dežja vsaj v našem koncu ni bilo ne duha ne sluha. K sreči je bilo še dovolj talne vlage , tako da so rastline uspešno prebrodile resne znake suše, sicer pa so bile v koledarju pod rubriko pripombe navedeno nevihte samo enkrat.

Pozorno sem spremljala opozicije in jih izkoristila pri vseh posevkih. Prvi krompir sem posadila 28. marca, ko je luna potovala pred kozorogom in je bila opozicija Jupitra in Saturna. Za razumevanje, zakaj toplotna opozicija, sem se spomnila čudovitega predavanja G.W. Schmidta iz leta 1999 na Brezjah na temo ‘Seme’, ko je predstavil, kakšen vpliv imajo področja zvezd oz. planetov na rast rastlin.

Zasluga Marije Thun je, da je raziskala odnos Zodiaka do štirih rastlinskih organov, posebno raziskovanje pa je, kakšen odnos imajo posamezne rastline do planetov. To je zelo pomembno, saj živimo v času nenehnih klimatskih sprememb, rastline to občutijo in so dovzetne za negativne vplive narave in za pozitivne spremembe oziroma impulze neba, katerim ne poveljuje Človek.

Se nadaljuje.

Vaš komentar