Evropa jutri

Evropa jutri: Priseljevanje, integracija, identiteta ter vzgoja in izobraževanje

izr. prof. David L. Brierley Marina Nuvak

Zaradi vala priseljevanja, ki je zajel vso Evropo, so se začele razprave, ki se, ne nepričakovano, osredotočajo na vključevanje. V vedno bolj kozmopolitski družbi se to zdi kot dodaten izziv za izobraževanje, tako otrok kot odraslih.

Preberite več Evropa jutri: Priseljevanje, integracija, identiteta ter vzgoja in izobraževanje

Evropa jutri

Evropa jutri: Iz poučevanja 18- in 19-letnikov o tekočem dogajanju

izr. prof. David L. Brierley Marina Nuvak

Članek je nadaljevanje v prejšnji številki Waldorfskih novic (zima 2015) objavljenega članka Evropa jutri: Namen poučevanja in je prav tako povezan z nekaterimi vidiki evropskega projekta, s katerim se avtor trenutno ukvarja. Projekt vključuje seminarje na različnih koncih sveta za dijake waldorfskih šol, starih 18–19 let, skupaj z gostujočimi dijaki z drugih šol, na temo trenutnega dogajanja v evropski družbi, s poudarkom na izzivih mladih in položaju posameznika v moderni družbi. Kot del projekta je v pripravi knjiga z naslovom ‘Sto milijonov usod danes’. Številni otroci in mladi v Evropi se danes soočajo z nejasno prihodnostjo in z neštetimi možnostmi. Knjiga služi kot manifest za prihodnost vzgoje in izobraževanja v Evropi z vidika waldorfske vzgoje in izobraževanja.

Preberite več Evropa jutri: Iz poučevanja 18- in 19-letnikov o tekočem dogajanju

Evropa jutri

Evropa jutri: Namen poučevanja

izr. prof. David L. Brierley Marina Nuvak

Informacije in pretirana informiranost

Živimo v času prekomernega zavedanja. Tako veliko vemo in premalo čutimo. Za moderno družbo je značilno hitro širjenje informacij. Največji izziv za našo mladino prihodnosti je, kako poskusiti ohraniti lastno avtonomijo pred vplivi zunanjega sveta.

Preberite več Evropa jutri: Namen poučevanja