Primorski waldorfski vrtec

Jesen 2012,
letnik VIII, številka 3

Tadeja Faganelj

Letošnja jesen je v Bukovici odprla vrata novega waldorfskega vrtca Kresnica, ki je že deveti tovrstni vrtec v Sloveniji, vendar prvi na Primorskem. V prenovljenih prostorih stare šole se od začetka septembra igra trenutno šest zadovoljnih malčkov, za katere po načelih waldorfske pedagogike skrbiva dve vzgojiteljici, Tadeja Faganelj in Martina Pahor Stanič (nekaj že vpisanih otrok se nam bo pridružilo v prihajajočih mesecih). Smo Organizacijska enota Primorska, ki deluje kot podružnica Waldorfske šole Ljubljana.

5.oktobra smo tako imeli uradno odprtje vrtca, ki sta nam ga popestrili Ljoba Jenče z ljudskim izročilom ter Veronika Žorž z zvoki citer. Vsi prisotni so ustvarili pozitivno navdušenje nad rojstvom te svetle Kresnice.

Vrtec Kresnica ima dovolj prostora za dve skupini po 15 otrok, v prihodnosti pa nameravamo v prvem nadstropju stavbe urediti tudi učilnice za prvo waldorfsko osnovno šolo na Primorskem, da bodo naši nadobudneži lahko še naprej odraščali pod ljubečim okriljem waldorfske pedagogike.

Vaš komentar