Celoten članek

Steinerjevo zdravilo za zdravljenje raka

Pomlad 2014,
letnik X, številka 1

Thomas Cowan

Viscum Schwenk

Kot mnogi že veste, sem bil okoli 30 let povezan z antropozofsko medicino, ki jo je v zgodnjem obdobju 20.stoletja ustanovil Rudolf Steiner, oče biodinamičnega kmetovanja, waldorfskih šol, evritmije (načina gibanja)in mnogih drugih pobud. Zelo verjetno pa je bil njegov najvišji dosežek v praktičnem smislu ta, da je rastlino belo omelo (latinsko: viscum album) vpeljal kot zdravilo za rakava obolenja.

steinerjevo-zdravilo

Trenutno je kot zdravilo za raka v uporabi šest ‘zaščitnih znamk’ bele omele, najpogostejša in najbolj razširjena pa je Iscador (imenovana iscar v ZDA). Iscador, ki je trenutno v uporabi, je, kot lahko ocenimo po izredno velikih količinah prodaje, verjetno najuspešnejše naravno zdravilo. Ocenjeno je, da pol milijona pacientov po vsem svetu, kot del svojega obsežnega režima zdravljenja raka, jemlje neke vrste belo omelo. Nobeno drugo naravno zdravilo ni bilo tako dobro raziskano ali imelo toliko pozitivnih študij kot različni pripravki bele omele.

Kaj je o beli omeli rekel Rudolf Steiner

V zgodnjih 20-ih letih je Steiner pokazal na neverjetno podobnost življenjskih navad bele omele in raka: bela omela je primitivna, nediferencirana (med koreninami, steblom in listi), pradavna rastlina, ki zavzame svojega gosta (različna drevesa, na katerih raste) in raste ne oziraje se na letne čase, temperaturo ali katere koli zunanje pogoje. Ima neusmiljeno, napadalno, nediferencirano rast, dokler z drevesom ne doseže nekakšnega ‘soglasja’ in vzpostavi z njim harmonično zvezo, ki je v korist obema. Steiner je izpostavil, da bela omela ni le rak, ki raste v naravi, ampak tudi kaže pacientu, kako vzpostaviti to harmonično zvezo z rakom ter ga tako narediti neškodljivega. Moderne študije različnih pripravkov bele omele kažejo, da ti rakavim bolnikom dvignejo temperaturo, jim pomagajo utrditi zdrave ritme, stimulirajo in uravnavajo imunske reakcije ter selektivno uničijo rakaste celice, medtem ko pustijo zdrave celice neprizadete. Steiner je napovedal, da bo sčasoma, ob upoštevanju natančnih kompleksnih navodil, ki jih je dal za predelavo bele omele v zdravilo, ta preparat omogočil, da bo kirurški nož stvar preteklosti. Očitno do tega še ni prišlo.

Razvoj Viscum Schwenka

Nekje v sredini 20.stoletja, ko so antropozofski zdravniki ugotovili, da je Iscador posebno zdravilo za raka, vendar še ni nadomeščalo kirurškega noža, so začeli raziskovati, kako izboljšati formulo, da bi se približali Steinerjevim napotkom. Eden vodilnih zdravnikov Alexander Leroi je začel sodelovati s Theodorjem Schwenkom, ki je bil znan po tem, da je delal na očiščevanju in ‘oživljanju’ vode. Z delom na toku in gibanju vode je lahko izredno stopnjeval raznolikost živih sistemov in na koncu iznašel to, kar danes poznamo kot pretočne kalupe, ki jih zaradi njegovih estetskih lastnosti in zmožnosti prečiščevanja vode uporabljajo po vsem svetu. S pomočjo majhne skupine zdravnikov, ki so jo zanimala vprašanja bele omele in pretočnih modelov, je Theodor Schwenk 20 let ustvarjal tehnike za predelavo bele omele v zdravilo natančno po Steinerjevih navodilih. Dvajsetletnemu raziskovanju je sledilo še 20 let dela s pacienti, da izboljšajo njegovo delovanje v dejanski negi pacientov.

Uporaba danes

Zadnje desetletje uporablja majhna skupina zdravnikov v Evropi to novo zdravilo, ki se imenuje Viscum Schwenk, kot temeljno zdravilo za zdravljenje raka in avtoimunskih bolezni. Postopno so sestavili protokol, vodila in navodila, ob zavedanju, da je uporaba tega zdravila dovolj kompleksna, da zahteva od zdravnika pravo povezavo s celotno antropozofsko medicino. To ni zdravilo za masovno proizvodnjo, toda zelo verjetno je to Steinerjevo pomembno darilo in navdih medicini. Schwenk, ki je verjetno več kot kdorkoli drug vedel o raziskavah s potenciranjem in energijsko dinamiko fizične substance, je trdil, da je s sledenjem Steinerjevim navodilom v resnici sodeloval pri kreiranju tipa substance, ki ni obstajala nikoli prej. Podrobnosti o tem so kompleksne, toda možnoisti in vpogledi so globoki.

Mnogi pacienti v Evropi so bili zdravljeni z Vicum Schwenk zdravilom in zdravniki, s katerimi sem se pogovarjal, pravijo, da je to najbolj koristno zdravilo, kar jih uporabljajo; pacienti se počutijo bolje, imajo manj bolečin, bolje spijo, njihovo življenje je kvalitetnejše in v nekaterih primerih doživijo zmanjšanje teže svojega tumorja. Zaradi teh razlogov se zdi, da je prišel pravi čas, da to zdravilo ponudim svojim pacientom, občasno kot samostojno zdravilo, pogosteje pa v povezavi z njihovim ostalim zdravljenjem, kot je konvencionalen Iscador, nizke količine naltrexona, operacija, pankreasovi encimi, hormoni ali karkoli drugega, kar se zdi za pacienta primerno.

Zakaj je mogoče to zdravilo dobiti kot donacijo

S tem prispevkom želim na kratko seznaniti svoje bralce in paciente, ne le da ta terapija obstaja, ampak tudi tako rekoč glede njenih edinstvenih finančnih pogojev. Steiner je pogosto govoril o potrebi po spremembi naše ekonomske stvarnosti. Vztrajal je, da bi morali pacientom dati potrebno terapijo ne glede na njihove finančne zmožnosti. Zdravja ne prodajamo, dajemo darila iz sveta narave, da pomaga človeku, ki je bolehen in prestrašen. Steiner je na splošno govoril o potrebi po tem, kar bi lahko danes imenovali ekonomija daril in dejansko dal natančna navodila, kako bi ta lahko izgledala. Viscum Schwenk, ki je zasedel posebno mesto v antropozofski medicini, naj ne bi ‘prodali’ nobenemu pacientu. Dajali so ga brezplačno vsem, ki so zanj prosili. To prakso bi rad nadaljeval.

Naš načrt

Trenutno (op.prev.: članek je bil napisan leta 2010) Viscum Schwenk izdeluje ena lekarna v Nemčiji, ki uporablja natančna navodila, ki jih je dal Schwenk. Pakiran je v doze po več ampul različnih potenc in tipov, ki jih je potrebno dati kot podkožne injekcije (prav tako kot običajni Iscador), vsak dan z občasnimi premori, odvisno od situacije. Zdravniki lahko to od lekarne odkupijo in trenutni strošek za mesečno količino zdravila za vsakega pacienta je 100 $. Želeli bi omogočiti, da bi ta lahko nabavil dovolj zdravila za približno 10 pacientov za en mesec. Ustanovili bomo ‘viscum fond’, račun, na katerega lahko prispeva vsakdo, bodisi pacient, ki dobiva zdravilo, bodisi nekdo, ki preprosto želi podpreti ta projekt. Ko bo fond narastel, bo mogoče kupiti več zdravila in zdraviti večje število pacientov. Če v fond ne bomo dobili nobenih donacij, ga bomo na koncu ukinili. Če nanj priteče veliko več denarja, bomo ta denar porabili za to, da podobno naredimo še z drugimi zdravili, ki jih uporabljamo, verjetno strodival ali nizki odmerek naltrexona. Naš cilj je, da zdravimo vse, ki to potrebujejo, ne glede na njihovo plačilno sposobnost.

Morda nam bo tako uspelo sprostiti veliko moč, ki jo ima denar na medicino in ga bomo lahko prosto dajali tistim, ki ga potrebujejo, ter tako ustvarili skupnost, v kateri imajo vsi lahko srečo.

Donacija
Enkratne donacije: lahko nakažemo preko Paypala (rumen gumb – donacija), lahko pošljete ček na spodnji naslov ali nam po telefonu ali elektronski pošti sporočite številko kreditne kartice.
Mesečne donacije: pokličite našo pisarno in določite mesečni znesek, ki bi ga radi darovali. Tudi z zelo majhnimi mesečnimi zneski, če bo le-teh veliko, bomo zelo verjetno lahko vzdrževali ta program in ga še dopolnjevali!
Paciente, ki dobivajo viscum, prosimo, da to prošnjo za donacijo pošljejo tudi svojim prijateljem in znancem, ki bi bili pripravljeni pomagati, da bo to zdravilo na zalogi.

Thomas Cowan MD
Sklad Viscum Schwenk
661 Chenery St. San Francisco
CA 94131 415-334-1010

prevedla: Marina Nuvak

2 thoughts on “Steinerjevo zdravilo za zdravljenje raka”

  1. Divan clanak,ja koristim Iskador”M”,po preporuci doktora,naravno ne mog,jer on o tome ne zna,jer sam op,ginekoloski 2o2o-e,a prva op.mi je bila 1998,i to Tu mixtus glandule parotis l.dex.i tada sam primala Iskador”P” ,po jednoj semi,moja ter. je dozivotna,samo mogu reci sam Gospod mi je ukazao na ovaj lek,i na to da se nemam cega bojati rizikovati,jako sam zadovoljna sama dajem injekcije ,pozdrav,iz Srbije,Banata,Melenaca,gde zivim,,,

  2. Divan i poucan clanak,ja sam 1998 koristila Iskador “P”,a sada posle op 2020 koristim Iskador”M”,i to dozivotno,zahvalna sam Gospodu,sto sam saznala za ovaj vid lecenja,sve pratim sta se na tom polju dogadja,pozdrav iz Srbije,Banata,Melenaca,gde zivim,

Vaš komentar