Celoten članek

Vzgajati moramo državljane sveta

Pomlad 2014,
letnik X, številka 1

mag. Boštjan Štrajhar

Pred nekaj dnevi sem srečal znanca, ki je pred enim letom izgubil službo. Povedal mi je, da je po petih mesecih neuspešnega iskanja nove zaposlitve začel razmišljati o selitvi v tujino. Analiziral je stroške bivanja, primerjal slovenske in tuje plače ter stroške življenja, navezal stike s Slovenci v tujini.

Preberite več

Celoten članek

Steinerjevo zdravilo za zdravljenje raka

Pomlad 2014,
letnik X, številka 1

Thomas Cowan

Viscum Schwenk

Kot mnogi že veste, sem bil okoli 30 let povezan z antropozofsko medicino, ki jo je v zgodnjem obdobju 20.stoletja ustanovil Rudolf Steiner, oče biodinamičnega kmetovanja, waldorfskih šol, evritmije (načina gibanja)in mnogih drugih pobud. Zelo verjetno pa je bil njegov najvišji dosežek v praktičnem smislu ta, da je rastlino belo omelo (latinsko: viscum album) vpeljal kot zdravilo za rakava obolenja.

Preberite več

Celoten članek

Pletje korenja

Pomlad 2014,
letnik X, številka 1

Kim Peavey

Delo osvobaja – razmislek

Odstranjujem plevel. To rada počnem. Najraje plevem korenje – previdno ločujem korenje od plevela. Na kolenih sem, čisto pri tleh, in lahko vonjam ravno prav vlažno zemljo, da je pletje enostavno, ter ostrejši duh vršičkov korenja. Tukaj je dobra lega za korenje. Sončen dan je, rahel vetrič pihlja in vse naokrog žvrgolijo lastovke, ki gradijo svoja gnezda. Dolgo delam in se pomikam vzdolž vrste … veselo plevem.

Preberite več