Razumevanje otroških risb

Katka Žbogar

Skrivnostni govor otroškega risanja – sledenje poti inkarnacije

Pričujoč članek temelji na prevodu dela Razumevanje otroških risb (originalno Understanding Children’s Drawings), avtorice Michaele Strauss, dopolnjen je z risbami otrok iz Waldorfskega vrtca Radovljica. Ker se v Waldorfskem vrtcu Čebelica v Radovljici zavedamo pomena prostega risanja, imajo otroci čas za risanje ves čas proste igre in tudi po počitku. Rišejo lahko neomejeno, ves čas so na voljo voščeni bloki in papir.

Preberite več

Prehrana kot način zdravljenja

Elvira Devetak

Prehrana kot način zdravljenja z duhovno zdravstvenega vidika, postane izredno pomembno, če jo razumemo na pravilen način. Zato je dr. Rudolf Steiner na predavanju povedal, da je nujno potrebno navesti nekaj stališč o prehrani in o načinu zdravljena. Bolj kot pri katerikoli drugi razlagi je nedvomno treba upoštevati, da so bile tukaj izbrane povsem aforistične podrobnosti z brezmejno širokega področja in da je bilo že takrat (22. 10. 1906) zelo težko govoriti v na splošno razumljivem jeziku. Zato je z duhovno znanstvenega stališča mogoče govoriti le približno, saj v današnjem razširjenem krogu poslušalstva niso prisotni le tisti, ki bi znali resnično začutiti pomen vsake besede.

Preberite več

Celoten članek

Opravila ob jesenskem vdihu zemlje

Matjaž Jež in Fanika Jerome

Tudi Zemlja diha, čeprav počasi. En ciklus traja eno leto. Od zodiakalnega znamenja strelca do znamenja dvojčkov, v času dvigajočih luninih lokov, Zemlja izdihuje. Od dvojčkov do strelca, v času padajočih luninih lokov, pa Zemlja vdihuje (opomba: po astronomskem koledarju traja znamenje dvojčkov od 20. junija do 20. julija, znamenje strelca pa od 20. decembra do 19. januarja).

Preberite več