Članki z oznako ‘poletje 2014’

Eno leto

julij 2014

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

 

Pokazalo se je, da igra vrtec, ki so ga reformatorji v izobraževanju po pomembnosti nekoč že postavili na nižji nivo, dosti bolj pomembno vlogo v izobraževanju kot pa tako hvaljena predšolska vzgoja.

» Več: Eno leto

[celoten članek] Otroška vprašanja: Kaj v resnici hočejo vedeti?

julij 2014

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

Nancy Blanning

Majhni otroci nenehno sprašujejo. Njihovo prvotno nemo kazanje s prstom, ki bi lahko pomenilo ‘Hočem tja’, ‘Kaj je tisto?’ ali ‘Hočem’, se končno ubesedi. Prva vprašanja se pojavijo pri 18 do 24 mesecih in se večinoma začno s ‘Kaj?’. Toda tretje leto prinese več vprašanj: Kdo?, Kaj?, Kje? in Zakaj? Ko ravno začenjajo spraševati, nas njihovo otroško stanje, zavedanje, ki se prebuja, zlahka zavede.

» Več: [celoten članek] Otroška vprašanja: Kaj v resnici hočejo vedeti?

Živa linija

julij 2014

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

David L. Brierley

Osvetlitev umetnosti v novi luči

Razstava del učencev Waldorfske šole Ljubljana naj bi bila le majhen in skromen prispevek k razpravi, ki poteka v Evropi o tem, kakšna je vloga umetnosti v izobraževanju. Ta je osnovana na splošnem prepričanju, da z umetniškim izobraževanjem vzgajamo ustvarjalnost in zelo verjetno tudi druge veščine, ki vodijo v inovacije. V družbah, ki temeljijo na znanju, so inovacije ključni motor ekonomske rasti in splošne dobrobiti.

» Več: Živa linija

[celoten članek] Reakcija na učinke jedrskega sevanja

julij 2014

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

M. Kelly Sutton

Potencial antropozofske medicine za zdravljenje

Ko to pišem, je v primerjavi s pravo tragedijo, ki jo je Japonska doživela kot posledico potresa in cunamija, večji del sveta doživel le nekakšne požarne vaje. Neverjetno zmožnost Japonske, da se zaščiti, organizira in se sprijazni, je ta izziv postavil na veliko preizkušnjo. Njihovo trpljenje je lahko v poduk vsemu svetu in upati je, da bomo dobri učenci. Zdravniki in odgovorni se sprašujejo, kako omiliti učinke izpostavljenosti jedrskemu sevanju. K sreči so mnogi ljudje in organizacije ponudili praktične predloge glede tega in glede naše skupne prihodnosti.

» Več: [celoten članek] Reakcija na učinke jedrskega sevanja

Vlak Rudolfa Steinerja

julij 2014

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

Boris Potočar
predsednik Zveze društev za BD gospodarjenje Slovenija

Na poti iz Salzburga v Donji Kraljevec v počastitev 90. obletnice kmetijskega tečaja

9. dnevi dr. Rudolfa Steinerja v Donjem Kraljevcu
Center dr. Rudolfa Steinerja v Donjem Kraljevcu na Hrvaškem je letos od 6. do 9. junija organiziral 9. Steinerjeve dneve. Bili so posvečeni 90. obletnici prvega kmetijskega tečaja, ki ga je dr. Rudolf Steiner pripravil za kmetovalce v Koberwitzu.

» Več: Vlak Rudolfa Steinerja

[celoten članek] Tri zrna fižola

julij 2014

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

Marija Poljanec

… ali kako sem z njihovo pomočjo našla pomemben odgovor

Dogodek, ki ga bom opisala, se mi je vtisnil globoko v podzavest kot velik vprašaj že davnega leta 1967 prejšnjega stoletja.

» Več: [celoten članek] Tri zrna fižola