Celoten članek

Otroška vprašanja: Kaj v resnici hočejo vedeti?

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

Nancy Blanning

Majhni otroci nenehno sprašujejo. Njihovo prvotno nemo kazanje s prstom, ki bi lahko pomenilo ‘Hočem tja’, ‘Kaj je tisto?’ ali ‘Hočem’, se končno ubesedi. Prva vprašanja se pojavijo pri 18 do 24 mesecih in se večinoma začno s ‘Kaj?’. Toda tretje leto prinese več vprašanj: Kdo?, Kaj?, Kje? in Zakaj? Ko ravno začenjajo spraševati, nas njihovo otroško stanje, zavedanje, ki se prebuja, zlahka zavede.

Preberite več

Živa linija

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

David L. Brierley

Osvetlitev umetnosti v novi luči

Razstava del učencev Waldorfske šole Ljubljana naj bi bila le majhen in skromen prispevek k razpravi, ki poteka v Evropi o tem, kakšna je vloga umetnosti v izobraževanju. Ta je osnovana na splošnem prepričanju, da z umetniškim izobraževanjem vzgajamo ustvarjalnost in zelo verjetno tudi druge veščine, ki vodijo v inovacije. V družbah, ki temeljijo na znanju, so inovacije ključni motor ekonomske rasti in splošne dobrobiti.

Preberite več

Celoten članek

Reakcija na učinke jedrskega sevanja

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

M. Kelly Sutton

Potencial antropozofske medicine za zdravljenje

Ko to pišem, je v primerjavi s pravo tragedijo, ki jo je Japonska doživela kot posledico potresa in cunamija, večji del sveta doživel le nekakšne požarne vaje. Neverjetno zmožnost Japonske, da se zaščiti, organizira in se sprijazni, je ta izziv postavil na veliko preizkušnjo. Njihovo trpljenje je lahko v poduk vsemu svetu in upati je, da bomo dobri učenci. Zdravniki in odgovorni se sprašujejo, kako omiliti učinke izpostavljenosti jedrskemu sevanju. K sreči so mnogi ljudje in organizacije ponudili praktične predloge glede tega in glede naše skupne prihodnosti.

Preberite več

Vlak Rudolfa Steinerja

Poletje 2014,
letnik X, številka 2

Boris Potočar
predsednik Zveze društev za BD gospodarjenje Slovenija

Na poti iz Salzburga v Donji Kraljevec v počastitev 90. obletnice kmetijskega tečaja

9. dnevi dr. Rudolfa Steinerja v Donjem Kraljevcu
Center dr. Rudolfa Steinerja v Donjem Kraljevcu na Hrvaškem je letos od 6. do 9. junija organiziral 9. Steinerjeve dneve. Bili so posvečeni 90. obletnici prvega kmetijskega tečaja, ki ga je dr. Rudolf Steiner pripravil za kmetovalce v Koberwitzu.

Preberite več