Celoten članek

Milenijci: Vztrajnost, kreativnost in waldorfska šola

Simona Pajk

V mnogih državah razvitega sveta je trenutno aktualna problematika tako imenovanih ‘milenijcev’, generacije mladih ljudi, rojenih po letu 1984. Velja prepričanje in ne nazadnje temu v prid govorijo dejstva, da so ti mladi ljudje leni, neosredotočeni in da nimajo nobene vztrajnosti. Angleško-ameriški pisatelj, antropolog in motivacijski govorec Simon Sinek trdi, da ‘milenijci’ niso sami krivi za to, kar so postali, pač pa krivi v veliki meri starše, tehnologijo, nepotrpežljivost in okolje.

Preberite več

Celoten članek
Razstrupljanje otroštva

Razstrupljanje otroštva: Hrana

Sue Palmer Marina Nuvak

Zahvaljujoč svetovni epidemiji prekomerne debelosti, imamo številne uradne nasvete staršem glede zdrave prehrane. Toda prehranska industrija nas še vedno bombardira z nezdravo hrano ter mamljivimi marketinškimi sporočili glede nezdravih prigrizkov in sladkih pijač, tako da ni enostavno voditi otrok mimo vseh teh prepovedanih sadežev. Tukaj je nekaj strokovnih nasvetov, ki sem jih zbrala skozi vsa ta leta.

Preberite več

Na mladih svet stoji

Marija Poljanec

Po dolgi mrzli zimi smo vsi težko čakali na spomladansko prebujenje. Čeprav je bil mesec marec nadpovprečno topel, se je bilo le težko uskladiti s pravimi termini. Vseeno smo izkoristili visoke temperature za zgodnje posevke, pa rast ni napredovala, ker so bile noči sorazmerno mrzle. Že kmalu po sredini aprila je presenetila huda pozeba, ki je naredila veliko škode in dodatno zaustavila rast.

Preberite več