Celoten članek

Jesenski čas

Jesen 2014,
letnik X, številka 3

Mihaela Zalokar

Princip SULFUR – sveti duh – 20. 7. do 20. 11.

Sulfur je podrejen zraku, je princip duha zraka, ognja, svetlobe, toplote, izgorevanje, pepel in ponovno rojstvo. Je brez teže. Sulfurično je kozmično nebesno – zrak. Pri rastlini je to cvet, prašniki, eterična olja, plodovi semena, ki jih varujejo salamandri, elementarna bitja toplote in svetlobe. To so varuhi etrov duhovnega življenja. Človek z njihovo pomočjo tako razmišlja kot angeli o delu človeka v duhu, ne o snovi. Vile zraka.

Jaz vdihavam sile življenja, iz zraka dobivam moč človeka. Stvarniška moč, ki ti sveti in jo ne živiš, živi tako, da ustvarjaš dihajoče življenje v dihanju. Salamandri, bitja toplote, prebavljajo gibanje. Jaz prebavljam sile življenja, moč korenin, vode zraka, moč strnjejna toplotnega in svetlobnega etra. Sile, ki oblikujejo življenje. Delo elementarnih bitij je vse, kar rastlina daje človeku. V vsaki rastlini živijo štiri elementarna bitja. Škratje so tisti, ki držijo korenine in jim dajejo moč, da rastlina raste in da seme vzkali, ker seme najprej požene korenino, nato šele kalček. Škratje pridejo v jeseni v korenine, da jih drže v principu SAL, bog oče, od 20.11. do 12.03. V obdobju svetih noči od 24.12. do 6.1. – od božiča do treh kraljev – pridejo v seme, da drže kaljivost več let. Škratje morajo živeti v zemlji, zato seme v svetih nočeh zakopljemo v zemljo, tako da se ne zmoči. Škratje pripeljejo etre življenja v rastline, da lahko rastejo. Princip MERKUR, bog sin, poteka od 12.03. do 20.07. Rosalke, elementarna bitja vode, živijo v kemičnem etru fotosinteze. S pomočjo vode dobavljajo hranila iz zemlje v rastlino, ker brez vode ni življenja rastlin. Sonce, toplota in svetloba, ki prihaja iz kozmosa na zemljo, omogočajo rast, življenje rastlin.

Nadsončni planeti: Mars, Jupiter in Saturn sprejemajo etre za kvaliteto korenin in korenovk v prehrani.

Podsončni planeti: Luna, Venera, Merkur pa sprejemajo, posredujejo etre življenja rastlinam v vse, kar je nad zemljo – listi, cvetje, plodovi, olja, semena, cvetni prah – duhovi toplote – da seme dozori. V njem so etri svetlobe, toplote, ki nam dajejo moč od sonca. Svetloba in toplota nimata teže. Duša je nosilec naših čustev, čutil; veselje, žalost, bolečina, radost, toplota, mraz, jeza, srž itd.

Razlika med dušo in duhom – duševnostjo je, da je človek bitje Jaza, ne duša. To je povsem jasno, duševnost občutimo. Duhovno razmišljamo. Pri živalih je nagon, ne razmišljanje. Duša je v srcu, duševnost pa v glavi. Cvet je nadrastlinski kozmični sulfurični princip. Jaz bi moral biti najbolj duhoven, da bi obvladal duševno telo. Fizično telo preobrazi izraz jaza – oči. Naša duša je v elementu vode. Jaz duševnost je kozmična v elementu zraka.

Da nam bo rastlina lahko dala vse te etre življenja, jo moramo negovati ob pravem času s kremenom in kompostom, predelanim z biodinamičnimi pripravki. S tem lahko odrešimo elementarna bitja, ki morajo živeti v rastlini. To so nižji angeli, ti so veseli, če smo veseli mi, če mi opazimo rastlino in se je razveselimo. V zahvalo je zdrav duh v zdravem telesu. O tem bi moral današnji človek premišljevati, razmisliti, kaj pravijo ta štiri elementarna bitja v rastlinah

Vaš komentar