Waldorfski učitelj: Nekdo, s komer bi lahko ‘kradli konje’

Pomlad 2013,
letnik IX, številka 1

Dorit Winter

Star pregovor pravi, da se kot učitelj rodiš in ne narediš. In v tem bi lahko bilo več kot le zrno resnice. V prejšnjih časih, takrat ko sem sama hodila v srednjo šolo, so bili waldorfski učitelji rojeni za ta poklic; ne pripravljeni na nekem izobraževanju, kajti to niti ni obstajalo.

Preberite več Waldorfski učitelj: Nekdo, s komer bi lahko ‘kradli konje’

Kako lahko s poenostavljenim starševstvom otroke pripravimo na kompleksno prihodnost

Pomlad 2013,
letnik IX, številka 1

Kim John Payne

Petdesetih let prejšnjega stoletja ni več

Vsi smo že slišali o ameriških starših, ki v skrbi za svoje otroke te preveč obremenjujejo z raznimi dejavnostmi. In vse bolj se strinjamo, da smo soočeni s problemom, da so naši otroci dejansko pod pritiskom, da se ves čas dokazujejo in da so izžeti.

Preberite več Kako lahko s poenostavljenim starševstvom otroke pripravimo na kompleksno prihodnost

Nekdanji waldorfski učenec dobitnik prestižne knjižne nagrade v Ameriki

Pomlad 2013,
letnik IX, številka 1

Christian von Arnim

Nekdanji waldorfski učenec je prejel eno najbolj prestižnih nagrad v ameriškem literarnem svetu. William Alexander, bivši učenec waldorfske šole v Kimbertonu, je za svoj domišljijski roman Skrivnosti goblinov prejel nagrado v kategoriji za mlade pisce.

Preberite več Nekdanji waldorfski učenec dobitnik prestižne knjižne nagrade v Ameriki

Sedem akupunkturnih točk

Pomlad 2013,
letnik IX, številka 1

Drago Purgaj

Dogodki, ki smo jim priče v zadnjem obdobju, potekajo v znamenju duhovnega prebujenja. Ozaveščeni posamezniki jemljejo oblikovanje civilne družbe vedno bolj v svoje roke in mi sodimo mednje, kajti kreiranje okolja iz eksistenčnega preudarka je naša osrednja naloga. Spoznavamo, da so točke svetlobe zasejane za slehernega od nas in prav je, da temu razmahu aktivno prispevamo. Predstavljamo izvorne točke za soodgovorno oblikovanje naravnega in socialnega okolja, iz katerih vodi pot k slehernemu človeku in človeški skupnosti, ki na tem mestu, tukaj in zdaj, deluje v duhu boljše prihodnosti.

Preberite več Sedem akupunkturnih točk

Bela omela

Pomlad 2013,
letnik IX, številka 1

Merrie Bakker

V antropozofiji obstaja mnogo globokih in fascinantnih dognanj. Antropozofska medicina je kompleksen sistem – umetnost in znanost o življenju in zdravljenju, ki vključuje duhovne, emocionalne in fizične komponente. V zgodnjih letih 20.stoletja jo je osnoval Rudolf Steiner (avstrijsko švicarski zdravnik, pionir metafizike in zdravilec).

Preberite več Bela omela